В английския Брайтън научиха лоши новини, след като се оказа, че полузащитникът на тима Енок Муепо трябва да прекрати кариерата си едва на 24 години. 

При скорошно пътуване до родната Замбия, халфът се разболял, а направените допънителни тестове в Англия са показали, че страда от наследствено сърдечно заболяване. 

Поради съществуването на много голям риск при натоварване на сърцето то да спре и да се стигне до фатален край, Муепу трябва да прекрати активната си състезателна кариера. 

„Едно малко момче от Замбия постигна мечтата си да играе футбол на най-високо ниво, като достигна до Висшата лига. За някои мечти обаче, краят идва бързо и с тъга трябва да съобщя, че е необходимо да прекратя кариерата си от медицински съображения. Това обаче не е краят за мен във футбола, тъй като планирам да остана замесен в него до някаква степен“ заяви Муепу в  специално съобщение. 

Полузащитникът участва в 6 мача на Брайтън през този сезон, а през миналия се отчете с 27. „Много съжалявам за Енок, тъй като гледайки състава преди да дойда тук си казах, че той e футболист, с когото искам да работя“ заяви треньорът Роберто де Дзерби.